As Salam, dan selamat pagi.. agak lame rasernye tidak berkongsi hasil tuaian di blog ni.. petang semalam lepas pulang dari kerje ambik bakul dan tuai ape yang ada di laman. Istimewanya tuaian kali ni ada hasil yg bukan dari laman kami.. tapi dari dalam rumah kami (cendawan). Selain itu beberapa jenis terung, cili, sawi dan herba (selasih).
Terung dan cendawan dijadikan tempura, sawi dijadikan masak tumis dan selebihnye dijadikan rencah dalam kari ayam. Makan besar kami malam tadi.
Rindu nak tuai hasil banyak2 mcm ni...cendawan pun awk tanam...nak tiru gak lah..:D
ReplyDeleteSaya pun dah lame tak tuai hasil banyak sekali gus.. biase ambik sikit jer.. Silakan nadia..murah dan mudah tanam cendawan sendiri..
DeleteBoleh tahan jgk tuaian tu....nak2 terung tuh geram tgk...mmg berbaloi tanam sdri...:)
ReplyDeleteTerima Kasih Lynna, terung black beauty dan putih.. memang kegemaran kami.. cukup untuk makan sekeluarga.
DeleteDah dapat sebakul sayur yang berkualiti..terung tu boleh buat masak 'pajeri'.. sedapppp
ReplyDeleteHmm.. sedap pajeri.. cume kene improve skill masak pajeri utara..
DeleteSalam Pedasdanmanis..tuaian yang sangat berbaloi-baloi..cendawan nampak sangat segar..alhamdulillah..
ReplyDeletewalaikum salam Tarique, terimakasih.. Alhamdulilah.. rezki bulan ni..
Deletebestnyaaa... :)
ReplyDeleteTuaian Kak sara lagi best.. sawi gemuk2..
DeleteSaya suka terung dan jamurnya. Yummy!
ReplyDeleteYaa Endah Murniyati, Terung Black Beauty n Putih.. Di indonesia saya lihat ada yang mengusahakan cendawan ini..
Deletesawi tu cantik!
ReplyDeletemekasih Awin, sedap sawi ni.. kami sekelauarga suke sgt..
Delete